osobe sa invaliditetom

Dobrodošli na blog, gdje ćete naći informacije iz rada i života osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

27.08.2013.

U ZENICI ODRŽANA ULIČNA TRKA U INVALIDSKIM KOLICIMA

U okviru manifestacije „Dani sporta općine Zenica“, održana je dne, 26.08.2013. godine ulična trka u invalidskim kolicima. Trka je bila na stazi dužibe 100 m, na glavnoim gradskom trgu u Zenici (trg A. Izetbegovića).

Učesnici su bili članovi našeg Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize - Zenica. Od najavljenih osam, na stratu se našlo šest atletičara. Imali smo dobro vrijeme, premda je cijeli dan bio kišovit. Trka se nije održala po atletskim klasifikacijama, nego su zajedno nastupili atletičari iz klasifikacija T-52, T-53, T-54 i T-55.

Poredak nakon trke je bio slijedeći:

1-    Jorgić Srećko, pehar, zlatna medalja i diploma

2-    Fazlić Ferid, srebrna medalja i diploma

3-    Tubak Draženko, bronzana medalja i diploma

4-    Aliefendić Harun, diploma

5-    Jašarević Hasan, diploma

6-    Čamdžić Esad

 

Pehar, medalje i diplome, uručio je učesnicima trke, gospodin Čolaković Selmir, stručni saradnik na NVO i civilni sektor u Službi za društvene poslove općine Zenica.

Osim naše ulične trke, koja je bila prva na rasporedu, održane su trke djece različitih uzrasta, omladine, građana i uniformisanih osoba (policajci, poštari, vatrogasci). Ulične trke su bile zanimljive. Organizacija uličnih trka, koju je vodio Sportski savez općine Zenica, bila je veoma dobra.

Nakon trke, zajedno sa našim pratiocima, otišli smo na druženje u restoran „Multipleks Ekran“.

Takmičari na polovini staze Prvi, drugi i treći pred ciljem Prvi, Jorgić Srećko, prima pehar od Čolaković Selmira Drugi, Fazlić Ferid prima medalju i diplomu Treći, Tubak Draženko, sa diplomom i medaljom Četvrti Aliefendić Harun prima diplomu Peti, Jašarević Hasan, prima diplomu Druženje članstva u Multipleks Ekranu
17.08.2013.

ČLANOVI UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE IZ ZENICE, BILI NA SNIMANJU EMISIJE „TV BINGO SHOW“

U petak, 16.08.2013. godine, po pozivu Lutrije BiH i našoj prijavi, članovi našeg udruženja su učestvovali na snimanju emisije „TV Bingo show“. Obzirom, da u studio nije moglo biti smješteno više od jednog paraplegičara, koji se kreće invalidskim kolicima, pozvali smo članove porodica, članice udruženja „Astra“, članove i članice KUD „Ibrahim Perviz“ i HKD „Napredak“. Obzirom na iskustva od ranije da je teško skupiti sve prijavljene za razne manifestacije, umjesto 90 osoba, spremili smo spisak sa rezervama. Zakupili smo dva autobusa „Zenicatransa“ i na vrijeme stigli u RTV dom.

Obavljene su probe i potom snimanje emisije. Naše Udruženje je predstavljao g-din Zikret Bajrambašić, koji je član udruženja od osnivanja 1980. godine. Osam osoba je dobilo nagrade Lutrije BiH, a g-din Zikret Bajrambašić je na strugalici dobio za udruženje bruto 8.000 KM (neto – kada se odbije porez).

Povratak je bio nakon snimanja emisije, bez zadržavanja u Sarajevu.

Učesnici snimanja su zadovoljni organizacijom od strane našeg udruženja, Federalne televizije i naravno Lutrije BiH.

 

Fotografije, koje su date niže u galeriji, snimljene su za vrijeme dvaju proba.

Polazak iz Zenice za Sarajevo Dolazak pred RTV dom u Sarajevu Ulazak u RTV dom uz prozivku članstva udruženja Osvježenje učesnika snimanja emisije TV Bingo šou Pogled na dio učesnika TV Bingo šou u studiju A Federalne TV - naših članova i naših gostiju na snimanju. Pogled na dio učesnika TV Bingo šou u studiju A Federalne TV - naših članova i naših gostiju na snimanju. Pogled na dio učesnika TV Bingo šou u studiju A Federalne TV - naših članova i naših gostiju na snimanju. Pogled na dio učesnika TV Bingo šou u studiju A Federalne TV - naših članova i naših gostiju na snimanju. Pogled na dio učesnika TV Bingo šou u studiju A Federalne TV - naših članova i naših gostiju na snimanju. Jedini paraplegičar, koji je učestvovao u snimanju emisije TV Bingo šou - Fazlić Ferid