osobe sa invaliditetom

Dobrodošli na blog, gdje ćete naći informacije iz rada i života osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

24.02.2014.

USPJEŠNO OBAVLJEN TRENING: PISANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA I IZRADA LOKALNIH AKCIONIH PLANOVA U OBLASTI INVALIDNOSTI

U organizaciji Helsinškog parlamenta Banjaluka, sa partnerima Savezom PODP FBIH, Udruženja slijepih KS i UDAS u Zenici je 21.÷23.02.2014. g. održan Trening pisanja prijedloga projekata koji se tiču sporovođenja lokalnih planova iz oblasti invalidnosti. Sticanje novih znanja i metoda rada sa organizacijama koje podržavaju aktivnu integraciju OSI su nam omogućili iskusni mentori iz organizacije MEDICA Zenica. Kroz praktična i edukativna predavanja došlo se do veoma bitnih informacija koje će mnogim udruženjima poslužiti za što kvalitetniju izradu projekata.

Prisustvo organizacija koje se bave raznim oblicima invaliditeta je znak da se ubuduće treba raditi na jednistvenim pristupima prema onima koji treba da donose ali i sporovode odluke iz njihove nadležnosti. OSMIJEH N.Travnik Udruženje PODP Jajce, Savez gluhih i nagluhih ZDK, LOTOS Zenica, SVJETLOST Zenica, Savez slijepih ZDK, Dlan Zenica, Udruženje PODP Zenica, Udruženje slijepih Visoko, Leptir Bugojno, Pčelica Gornji Vakuf - Uskoplje.

Iz našeg udruženja su učestvovali: Harun Aliefendić, Suad Bašić i Mugdin Kulušić.

Detalj sa treninga Detalj sa treninga