osobe sa invaliditetom

Dobrodošli na blog, gdje ćete naći informacije iz rada i života osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

25.05.2014.

PRIPREME ZA ODRŽAVANJE 11. MEĐUNARODNOG OTVORENOG PRVENSTVA DOMAĆIN PRIVODI KRAJU

Održana je sjednica Organizacionog odbora domaćinstva Međunarodnog otvorenog prvenstva paraplegičara. Domaćin prvenstva je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, a organizator je Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH. Sponzori domaćina su Opština Zenica i medijski sponzor RTV Zenica.

Međunarodno otvoreno prvenstvo paraplegičara biti će održano 6÷8.06.2014.

Svečano otvaranje takmičenja će biti u subotu, 07.06.2014. g. Na atletskom stadionu „Kamberovića Polje“.

 Tokom ovog prvenstva se održavaju dvije manifestacije:

- 6. Otvoreno prvenstvo paraplegičara sa međunarodnim učešćem i

- 11. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.

             Takmičenja će se odvijati u atletskim disciplinama:

- Trke u standardnim mehaničkim invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 metara;

- Bacanje kugle, koplja i diska;

- Šahovski turnir

Prema sadašnjim najavama, učestvovati će po jedna ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Od B-H ekipa, biti će po jedna iz Republike srpske i iz sedam kantona, te dodatno jedna ekipa van konkurencije.

Očekuje se da će učestvovati minimalno 130 atletičara osoba sa invaliditetom, kako je već kazano.

Ekipu Zeničko-dobojskog kantona sačinjavaju takmičari iz opštinskih udruženja Doboj-jug, Zavidovići, Vareš i domaćina iz Zenice.

            Organizacioni odbor je utvrdio da su do sada uspješno obavljene pripreme, te ostaju sitniji poslovi.

Do sada su riješeni plakat prvenstva, zastave ekipa učesnica iz inostranstva, oformljen sudijski zbor (atletske i šahovske sudije), riješeno pitanje poklon suvenira ekipama prvenstva, riješeno pitanje dežurne medicinske ekipe i nabavljeni pehari sa natpisnim tekstovima. Obezbjeđeno je slijedeće: bacačke atletske stolice, atletski rekviziti, razglas na stadionu,  potreban mobilijar na stadionu, osvježenje za sve učesnike, muzika za svečanu večeru pri kojoj će biti podjela osvojenih trofeja, 11 volontera za pomoć takmičarima, voditelj programa na stadionu i svečanoj večeri, šahovske garniture i satovi, ispisivanje diploma i uslovi za druge prateće poslove.

DETALJ SA SJEDNICE ORGANIZACIONOG ODBORA DETALJ SA SJEDNICE ORGANIZACIONOG ODBORA DETALJ SA SJEDNICE ORGANIZACIONOG ODBORA DETALJ SA SJEDNICE ORGANIZACIONOG ODBORA DETALJ SA SJEDNICE ORGANIZACIONOG ODBORA