osobe sa invaliditetom

Dobrodošli na blog, gdje ćete naći informacije iz rada i života osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

06.07.2014.

ODRŽANE JUBILARNE 10. SPORTSKE IGRE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE ZE-DO KANTONA

Danas, 5. jula 2014. g. organizovali smo i uspješno održali Jubilarne 10. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Ze-do kantona, na atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Bilo nas je zbilja rekordno, 49 takmičara iz pet mjesta Ze-do kantona. Bilo bi nas još više da su svi došli koji su obećali, ali i ovako nam je bilo super.

Pozvali smo omladinu većih političkih stranaka i zastupnike u parlamentima, da nas vide, da se pobrinu za odgovarajuće uslove (pristup) biračkim mjestima i da prodiskutujemo o jednom prijedlogu značajnog nam zakona, koji je trenutno na raspravljanju iliti diskusiji. Kako smo i očekivali, niko nije došao, a pozvali smo: SDP, SDA, SBB, SzBiH, Demokratsku frontu i HDZ. Mi smo značajno biračko tijelo, cca 4000 glasača u opštini Zenica. Hvala im za to. Znamo se mi zahvaliti na biralištima!

Obzirom da je Ramazan, te da postači neće ručati na zajedničkom ručku poslije takmičenja, njima smo spremili kvalitetne lanč pakete.

Danas us svi pobjednici i svi su dobili po jednu učesničku medalju. Rezultati slijede jednog od slijedećih dana. Za sada samo šah: 1.- Telalović Muamer; 2.- Bajramović Halid; 3.- Hukić Ibrahim, te tako dalje do 12 mjesta.

Sponzori, koji su omogućili održavanje ovih sportskih igara su kompanije "Arcelor Mittal" Zenica i "BH Telecom" direkcija Zenica, čije smo banere istakli na vidno mjesto atletskog stadiona.

Evo galerije slika, da vidite kako nam je bilo.

Otvaranje sportskih igara PODP ZDK Otvaranje sportskih igara PODP ZDK Detalj sa utrke u mehaničkim invalidskim kolicima na 100 m Još malo do cilja Predah između dvije trke u kolicima Bačeni disk Ibre Hukića kao leteći tanjir! Biće nešto od ovog hica! Detalj sa šahovskog turnira, koji se održavao paralelno sa atletskim takmičenjima Šahovski turnir i pisanje diploma za osvojena mjesta u atletici Druženje uz zajednički ručak nakon okončanih takmičenja