osobe sa invaliditetom

Dobrodošli na blog, gdje ćete naći informacije iz rada i života osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

22.11.2014.

ULIČNA TRKA POVODOM "SEDMICE ZDRAVLJA" KOMPANIJE ARCELOR MITTAL ZENICA

Povodom odvijanja Programa Zdravstene prosvijećenosti, odnosno Sedmice zdravlja kompanije Arcelor Mittal Zenica, a u organizaciji Atletskog kluba Zenica, dana, 31.10.2014. godine je održana ulična utrka u invalidskim kolicima. Učestvovalo je osam članova našeg Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Trka se odvijala na stazi dužine 100 m. na cesti trga A. Izetbegovića. Učestvovali su: Harun Aliefenedić, Srećko Jorgić, Draženko Tubak, Esad Čamdžić, Ferid Fazlić, Spahić Samir, Hasan Jašarević i Tahir Mandžuka. Plasman prve trojice je bio: 1-Srećko Jorgić, 2-Ferid Fazlić i 3-Draženko Tubak. Medalje za prva tri plasirana je dodijelila gospođa Dijana Božić - Srdanović, predstavnica kompanije Arcelor Mittal Zenica. Ovo je bila još jedna prilika za druženje i jedno lagano razgibavanje.

22.11.2014.

POSJETA ZENIČKOM PRIVREDNOM SAJMU "ZEPS-2014"

Uz pomoć RMK poslovnog sistema, organizatora ZEPS sajmova, 01.10.2014. godine, su članovi udruženja posjetili jubilarni 21. Generalni sajam ZEPS i 11. Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, koji se održavaju na prostoru Kamberovića polja u Zenici. RMK poslovni sistem nam je darovao 15 ulaznica – pozivnica, na koje je mogao ući po jedan naš član i pratioc uz člana koji se kreće invalidskim kolicima. Posjeta ovim sajmovima je još jedan vid druženja članstva uz obilazak sajamskih izložaka. Mi vjerujemo, da je ovo jedan od dobrih vidova socijalizacije našega članstva. Imali smo i lijepo vrijeme. Kako ne bismo ometali rad sajmova, nismo išli u jednoj grupi, nego smo nakon ulaska, nakon fotografisanja, razišli se prema pojedinačnim interesima članstva.

22.11.2014.

ULIČNA UTRKA U INVALIDSKIM KOLICIMA POVODOM MANIFESTACIJE "DANI SPORTA ZENICE"

U okviru manifestacije „Dani sporta općine Zenica“, održana je dne, 15.09.2014. godine ulična trka u invalidskim kolicima. Trka je bila na stazi dužine 100 m, na glavnom gradskom trgu u Zenici (trg A. Izetbegovića). Učesnici su bili članovi našeg Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize - Zenica. Učestvovalo je osam naših članova. Imali smo dobro vrijeme, premda je cijeli dan bio kišovit. Poredak nakon trke je bio slijedeći: 1- Jorgić Srećko, pehar, zlatna medalja i diploma 2- Tubak Draženko, srebrna medalja i diploma 3- Fazlić Ferid, bronzana medalja i diploma Ulične trke su bile zanimljive. Organizacija uličnih trka, koju je vodio Sportski savez općine Zenica, bila je veoma dobra. Naši članovi su se malo razgibali i pokazali građanima Zenice, zašto su najbolji u BiH i zemljama okruženja, iako nikada ne treniraju, niti imaju trenera!!! Nakon trke, zajedno sa našim pratiocima, otišli smo na druženje u restoran „Multipleks Ekran“.

Na startu Trka jew krenula Ulazak u cilj Dodjela medalja Pobjednici sa medaljama
22.11.2014.

REVIJALNA UTRKA NA 5. MEĐUNARODNOM ATLETSKOM MITINGU "ZENICA-2014"

Po pozivu direktora 5. Međunarodnog atletskog mitinga, Zenica 2014, gospodina Aziza Kevelja, učestvovali smo sa sedam naših članova u revijalnoj utrci. Utrka je održana dana, 04. Juna 2014. godine u 16,30 minuta pri otvaranju ovog atletskog mitinga. Revijalna utrka je održana korištenjem standardnih mehaničkih invalidskih kolica, na stazi dužine 100m, na atletskom stadionu Kamberovića Polje. Učestvovali su slijedeći naši članovi: 1. Aliefendić Harun 2. Jašarević Hasan 3. Jorgić Srećko 4. Mandžuka Tahir 5. Spahić Samir 6. Talić Redžib 7. Tubak Draženko Na kraju utrke, proglašeni su najbolji: 1. mjesto i zlatna medalja: Srećko Jorgić 2. mjesto i srebrna medalja: Draženko Tubak 3. mjesto i bronzana medalja: Harun Aliefendić Nakon utrke, nastavilo se druženjem u Nacionalnom restoranu Salčinović. Ovakve utrke su dobra prilika za druženje i razgibavanje, jer ionako nikada nismo trenirali!!!

Učesnici revijalne utrke Start revijalnbe utrke Pobjedniuci revijalne utrke sa osvojenim medaljama Druženje nakon utrke