ULIČNA UTRKA U INVALIDSKIM KOLICIMA POVODOM MANIFESTACIJE “DANI SPORTA ZENICE”

U okviru manifestacije „Dani sporta općine Zenica“, održana je dne, 15.09.2014. godine ulična trka u invalidskim kolicima. Trka je bila na stazi dužine 100 m, na glavnom gradskom trgu u Zenici (trg A. Izetbegovića).

Učesnici su bili članovi našeg Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – Zenica. Učestvovalo je osam naših članova. Imali smo dobro vrijeme, premda je cijeli dan bio kišovit.

Poredak nakon trke je bio slijedeći:

1- Jorgić Srećko, pehar, zlatna medalja i diploma
2- Tubak Draženko, srebrna medalja i diploma
3- Fazlić Ferid, bronzana medalja i diploma

Ulične trke su bile zanimljive. Organizacija uličnih trka, koju je vodio Sportski savez općine Zenica, bila je veoma dobra.

Naši članovi su se malo razgibali i pokazali građanima Zenice, zašto su najbolji u BiH i zemljama okruženja, iako nikada ne treniraju, niti imaju trenera!!!

Nakon trke, zajedno sa našim pratiocima, otišli smo na druženje u restoran „Multipleks Ekran“.

mdjulbic
Blog je Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize - Zenica, a ja sam "pisac i urednik bloga", jedan prosječan čovjek, zaboravio hodati, pa se krećem invalidskim kolicima. Uživam u životu i radujem se svakom novom danu! Ima se i godina, ali ne bi valjalo ih imati previše. Uglavnom ovako razmišljaju i svi članovi našega Udruženja!

Komentariši