UČESTVOVALI SMO NA 7. MEĐUNARODNOM NOVOGODIŠNJEM ŠAHOVSKOM TURNIRU ZA OSI U SLOVENIJI

Na osnovu Odluke Upravnog odbora Udruženja od 21.11.2014. godine, šahovska ekipa Udruženja u sastavu:

1. Bajramović Halid

2. Topalović Sefija i

3. Krišto Oliver

u periodu od 04.12. do 06.12.2014.godine učestvovala je na 7. Mednarodnom novoletnom turniru v šahu u Sloveniji.

Turnir je održan u Zavodu Prizma, Ponikve kod Ljubljane. Ekipa je bila smještena u objektu Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču.

Na turniru je učestvovalo 39 šahista iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Igrao se pojedinačni turnir od sedam kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Pobijedio je gosp. Planinc Edo, iz Slovenije sa 7 poena, a drugo mjesto sa 6 poena zauzeo je predstavnik BiH, član Udruženja iz Zenice gosp.Bajramović Halid sa 6 poena a treće mjesto sa 5 poena je zauzeo takođe predstavnik BiH – iz Saveza paraplegičara RS, gosp. Soprenić Momčilo.

Naš Halid Bajramović je za drugo osvojeno mjesto dobio pehar i brošure, te za naše udruženje također pehar, rukotvorine članova zavoda Prizma i informativne brošure.

Ekipa našeg udruženja ističe ljubaznost domaćina objekta Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču gosp. Sabljaković Jasmina i gosp. Srećka, takođe i osoblja Zavoda Prizma. Lijep ispraćaj našim članovima – šahistima, je priredio župan općine Dobrepolje, gosp. Janez Pavlin.

mdjulbic
Blog je Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize - Zenica, a ja sam "pisac i urednik bloga", jedan prosječan čovjek, zaboravio hodati, pa se krećem invalidskim kolicima. Uživam u životu i radujem se svakom novom danu! Ima se i godina, ali ne bi valjalo ih imati previše. Uglavnom ovako razmišljaju i svi članovi našega Udruženja!

Komentariši