PERFOMANS “ZENICA – GRAD KULTURE ZA SVE”

Danas smo u sklopu projekta ZENICA GRAD KULTURE ZA SVE održali kratki performans u auli BNP Zenica, pod nazivom “Kafa sa predstavnicima kulture”.

Simboličan naziv performansa i pozvani učešnici predstavljao je pokaz da reprezent kulturnih dešavanja u gradu Zenica nije dostupan svim građanima. Nije nam bila namjera niti želja da kritukujemo, već isključivo da ukažemo da će finalizacijom projekta omugućavanja pristupačnosti Zenica zauzeti lidersku poziciju i steći epitet grada koji omogućava mogućnost jednakog življenja.

Ističemo da smo pokrenuli prvi točkić realizacije a podrška za sada verbalna od strane Gradskih i Kantonalnih vlasti daje nam za pravo da razmišljamo o veoma brzoj realizaciji projekta. Nažalost izostala je podrška predstavnika drugih institucija kulture njihovim ne dolaskom, ali ono što je i najbitnije BNP i upravljačka struktura su dali bezrezervnu podršku i aktivno su se uključili u realizaciju. Zahvaljujemo svima što su izdvojili malo svoga vremena i u hladnoj auli podržali projekat i uvjerili se u nepristupačnost.

mdjulbic
Blog je Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize - Zenica, a ja sam "pisac i urednik bloga", jedan prosječan čovjek, zaboravio hodati, pa se krećem invalidskim kolicima. Uživam u životu i radujem se svakom novom danu! Ima se i godina, ali ne bi valjalo ih imati previše. Uglavnom ovako razmišljaju i svi članovi našega Udruženja!

Komentariši